Foto’s/Impressies Franse Slag-Dag Kapelle deel 1

Finale-dag gedenkwaardige activiteiten in Kapelle en omstrekenWaar vele vrijwilligers, organisatoren en belangstellenden naar hebben uitgekeken: Vandaag 17 mei 2014 is de afronding van de Franse week voor Kapelle en omstreken. Ook al zijn deze week nog enkele activiteiten gepland, zoals in bijvoorbeeld ‘de Caisson’ en ‘de Vroone’, deze zaterdag wordt de Franse week officieel afgerond.

Al om acht uur vanmorgen vertrokken al wandelaars vanaf Dorpshuis ‘de Vroone’ op een wandeltocht met vele zonnige kilometers. Want een uitgelezen zonnige dag mag het deze dag zijn. Rond half tien kwamen een legerjeep met onder andere burgemeester, voorafgegaan door militairen en doedelzakspeler in volornaat bij ‘de Vroone’aan.
Daar stonden al tientallen enthousiaste apirantwandelaars en scouts van Schouting Kapelle te wachten op de openingsceremonie. Burgemeester Stapelkamp hield een korte toespraak, waarna kinderburgemeester Mare v.d.Heuvel de mobiele brandweersirene in werking zette en minstens half Kapelle, voorzover dat dan nog nodig was, wakker kon maken.
Op onze website, maar ook bij de franseslagkapelle.nl en museumvitality zijn meer gegevens te lezen. Ook in de hervormde Kerk, vanmorgen, het Fruitteeltmuseum en het Zwembad het Groene Woud vanmiddag en vergeet vanavond Dorpshuis ‘de Vroone’ niet, zijn diverse activiteiten gepland. En in de kerk kwam ik schattige vlaggetjes tegen, gemaakt door kinderen van KIBEO met de veelzeggende tekst:
“Merci de votre visite et à bientôt”
(waarin vrij vertaald: ieder wordt bedankt voor bezoek en belangstelling + tot ziens)
Cookieinstellingen