Gemeente Kapelle tekent als eerste convenant

Het was al te lezen in diverse dag-, en nieuwsbladen en ook de Gemeente Kapelle stuurde een persbericht: ‘Gemeente Kapelle tekent als eerste OZB-belofte MKB Nederland’

Een nobele en goede zaak voor de ondernemers in de gemeente. Een steuntje in de rug. Zoals wethouder Jon Herselman terecht opmerkt: “De gemeente laat zien, dat ze haar ondernemers steunt.”  Ondernemers moeten hun aandacht kunnen besteden aan ondernemerschap en zich geen zorgen hoeven maken om kostenverhogingen, waar zij geen invloed op hebben. Daarom geen OZB-verhoging voor ondernemers.

Hans Biesheuvel van MKB-Nederland doet er nog een schepje bovenop door te stellen, waar het gaat over heel Nederland: “Alleen zo kan ondernemend Nederland uit het dal klimmen”. Inderdaad zegt hij “. . . kan . . .”, want of dit alleen de ultieme oplossing is voor de economische malaise, is maar de vraag. “ Wat Kapelle betreft,” zo stelt wethouder Herselman, “ zou één procent OZB-verhoging de gemeente maar 20.000 euro opleveren.”

Waar de Nederlandse regering bij de presentatie van de Miljoenen (miljarden) Nota haar knopen telt, zal Kapelle dat ook gaan doen in het komende winterseizoen. Vanaf de eerste gemeenteraads-vergadering na het reces 27 augustus tot aan de verkiezingen maart volgend jaar zullen belangrijke keuzes gemaakt worden. Belangentegenstellingen zullen zorgvuldig moeten worden afgewogen. De gemeenteraad zal  pijnlijke beslissingen gaan nemen. Hoe zal het de school ‘de Tunnel’ vergaan, of de alleenstaande werkloze oudere of jongere, de middenstander, de vrijwilliger?  Om maar enkele voorbeelden te noemen. Regeren is vooruitzien, wel of niet bezuinigen ook? De toekomst zal het leren.

Kapelle.nieuws.qz0.nl zal de ontwikkelingen blijven volgen en de oplettende lezer daarover informeren. Wordt vervolgd.

Cookieinstellingen