Nu ook Italiaanse en Belgische orgelmuziek in Kapelle

Foto:

Petra Veenswijk, zal vrijdag 19 juli een gevarieerd orgelconcert geven op het Bätz-Witte orgel in Kapelle. Naast muziek van J.S. Bach en Johann L. Krebs is muziek van Franse componisten zoals A.Guilmant en C.Saint-Saëns te horen. Daarnaast speelt de organiste werken van de italiaanse componist M.E. Bossi en de Belgische componisten A. Mailly en J. Callaerts. Als finale koos zij twee delen uit de Symphonie 4 in f het Adagio en Final van C.M. Widor.

Petra Veenswijk is een organiste van alure. Na haar opleidingen in Nederland voor orgel en klavecimbel studeerde ze enkele jaren interpretatie bij diverse bekende Franse organisten en componisten. Zo was zij de laatste leerlinge bij Jean Langlais. Regelmatig wordt zij gevraagd als jurylid bij diverse muziek-, en orgelconcoursen.
Vrijdagavond zal voor de fijnproevers van orgelmuziek een buitenkans zijn om haar te horen spelen. Het concert begint om 20.00 uur. Toegangsprijzen zijn: kinderen tot en met 14 jaar gratis, senioren 65+ betalen 5 euro de overigen hoeven slechts 6 euro te betalen. 

Als voorproefje een indruk van het 25-jarig organistenjubileum van haar, vorig jaar in Delft:
Meer informatie over de komende orgelconcerten: