Schitterende energie in Kapelle

Foto:

Op maandag 19 augustus gaat het eindelijk gebeuren: Wethouder Damen plaatst het eerste zonne-energiepaneel op het gemeentehuis van Kapelle.De dranghekken staan er nog niet. De nationale en regionale pers is nog niet aanwezig. Maar het zou zomaar de stilte voor de storm kunnen zijn. Op het stadhuis in Goes liggen ze al, dus kan Kapelle zeker niet achterblijven: Zonnepanelen, zonne-energie, gratis en gemakkelijk stroomverbruiken. Nou ja, helemaal gratis is het niet. 

Wethouder E.Damen is van plan maandag 19 augustus om (vanaf) 09.00 uur het eerste zonnepaneel op het gemeentehuis te plaatsen. Op het gemeentehuis komen in totaal 60 zonnepanelen. Kosten per paneel 500 euro. Binnen het gemeentehuis komt een informatie-paneel,dat zichtbaar maakt hoeveel energie de zonnestralen aan het gemeentehuis leveren
Op 11 juni is de gemeenteraad akkoord gegaan met het voorstel om zonnepanelen op het gemeentehuis te (laten) plaatsen. De voorbeeldfunktie voor de inwoners was het voornaamste argument voor de meeste raadsfracties om voor te stemmen. Particulieren kunnen voor de aanschaf van zonnepanelen rijkssubsidie aanvragen.
Het persbericht van de gemeente Kapelle geeft aan dat wethouder Damen het eerste paneel gaat leggen. Wie het tweede paneel legt, staat er helaas niet bij . . . 
Meer informatie over dit evenement zie: 
Informatie over de doe-het-zelf installatie van zonnepanelen voor particulieren:
kijk naar onderstaand filmpje: