Elke maand uurtje extra wandelen

Foto:

De Wemel of De Vroone zijn beurtelings startpunt voor een gezellige wandeltochtElke eerste donderdag van de maand trekt een groep van zo’n tien à vijftien fervente wandelaars de wandelschoenen aan voor een tocht van vijf kilometer.

Elke maand staat een andere route op het programma. Natuurlijk zijn er snelle wandelaars en die mogen eerder vertrekken. Mensen die wat langer over de tocht willen doen, zijn ook welkom. Iedereen krijgt assistentie, zodat niemand verdwaalt. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt elke eerste donderdag van de maand gestart. Alleen in de zomermaanden is er een rustpauze, dus dan is er op enkele zomermaanden geen startpunt op donderdag. 
Dit evenementje wordt niet georganiseerd door een sportvereniging of ouderenbond, maar is in principe voor iedereen bedoeld, jong of oud, getraind of niet. Opgave of reserveren is niet nodig. Na afloop drinken de deelnemers nog even koffie of thee in het Dorpshuis. De eerst komende tocht is op donderdag 3 oktober. Deze wandeltocht vertrekt vanaf De Wemel in Wemeldinge. Start is om: 09.30 uur.