Kapelse boomgaardwandelroute

Gestimuleerd door een deskundige gids lopen belangstellenden zaterdag 14 september de eerste boomgaard-wandelroute van het fruitseizoen.In, bij en rond het Fruitteeltmuseum valt altijd wat te doen. De ene keer wordt een snoeiworkshop gegeven, een andere keer gaan schilderachtige creatievelingen aan de slag om vruchten met vlijtige hand te portretteren. Soms is er een kinderspeurtocht of worden er appels en peren geveild, maar zaterdag 14 september is er iets anders aan de hand.

Dan gaan de wandelschoenen aan en dan is het in de buitenlucht genieten, zien,  ruiken, voelen en wellicht ook proeven wat het fruitparadijs ons brengt. De gids zal aandacht besteden aan de teelt en de verwerking van de vruchten, ook het plukken op het juiste tijdstip en de opslag van het fruit.
In het Fruitteeltmuseum is te zien hoe de fruitteelt er vroeger uitzag. In de tuin achter en voor het museum staan vele oude fruitrassen verzadigd met vele vruchten. In de toonzalen van het museum is ook nog een expositie te zien “Fruit op Doek”, realistische schilderijen van Rini-Willemsen-Scheers, die expositie is nog te zien tot februari 2014.
De fruitwandeling start om 13.30 uur bij het Fruitteeltmuseum, Annie M.G. Schmidtsingel 1 Kapelle. De route duurt ongeveer anderhalf uur.Op het eind kan ieder als aandenken een appel of peer meekrijgen. De wandeling zelf plus de rondleiding is gratis, al wordt voor degenen die het museum ten volle willen bekijken een bijdrage van vijf euro gevraagd.
Zaterdagmiddag 14 september 2013

Fruitteeltmuseum, Annie M.G. Schmidtsingel 1 Kapelle.
Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 11.00 – 17.00 uur.
Meer informatie via: www.fruitteeltmuseum.nl