Activiteiten rondom ’t museumerf

In Kapelle is rondom het Fruitteeltmuseum van alles te doen op zaterdag 5 oktoberEven in de agenda zetten: zaterdag 5 oktober. Fruitteeltmuseum voor jong en oud, voor groot en klein, zoet of niet zo zoet: een dag met meerdere smaken.

‘Rondom ’t museumerf’ is het thema en zelfs kinderen zullen zich best kunnen vermaken met de konijntjes en de caviaatjes. Mogen meerijden in de huifkar en wie lust er appeltaart?
Ondanks dat het najaar is ingetreden krijgen niet zozeer de bloemetjes, maar vooral de bijtjes extra aandacht. De imkerij laat van zich horen (en zien). Streekproducten worden getoond (en geproefd?) Amateurtelers kunnen hun onbekend-geteelde appeltjes of peertjes meenemen om gekeurd te worden door ervaren pomologen. (ooftkundigen, of om in Jip-en-Janneke-taal te blijven: appel-en-peer-kenners.)
Fruitgidsen leiden bezoekers rond in het museum. Ze laten de ontwikkelingen zien van fruit en fruitteelt, van  hoogstam naar laagstam, diverse snoeivormen tot en met onderwijs en voorlichting.  Op deze dag zal met behulp van een veilingklok door een echte veilingmeester het aanwezige museumfruit worden geveild. Het zou dus zomaar kunnen, dat een argeloze bezoeker ’s avonds met een partij zoete ermgaard thuiskomt.
En voor wie het nog niet wist: Er is zelfs Kunst te bewonderen in het Fruitteeltmuseum. Amateurschilders hebben oude fruitrassen op het witte doek vereeuwigd, geschilderd dus.
Burgemeester Stapelkamp gaat om ongeveer 11.00 uur deze expositie openen, daarin geëscorteerd door muzikale begeleiding. 
Zaterdag 5 oktober, 11.00 uur – 16.00 uur 
Fruitteeltmuseum, Annie M.G. Schmidtsingel 1 Kapelle