Kapelle: Fruitige wandeling met snert

Foto:

Fruitteeltmuseum Kapelle: Heerlijk fris wandelen langs de boomgaarden met warme smakelijke traktatiesEen Kapelse activiteit, waarvoor iedereen warm van kan lopen: acht of tien kilometer de benen strekken, lopen langs fruitboomgaarden of andere Kapelse bezienwaardige plekken.

Ergens halfweg is het dan even uitblazen bij een fruitkweker. Daar kan dan ook gelijk een Zeeuwse winterse specialiteit geproefd worden: snert, ofwel Zeeuwse erwtensoep.
Met beschrijving en routekaart moet het dan voor elke wandelaar mogelijk zijn aan het eind van de route het Fruitteeltmuseum weer terug te vinden. Daar kan op een smakelijke manier worden uitgerust onder het genot van warme glühwein of een beker warme chocolademelk en een appelflap. Ieder kan ook van de gelegenheid gebruik maken van een (gratis) rondleiding en een demonstratie fruitveilen, met nog een echte veilingklok. Dus het kan zomaar gebeuren, dat een argeloze wandelaar aan het eind van de middag ook nog eens thuiskomt met een partij Conferenceperen, je weet maar nooit.
Zaterdag 15 februari vanaf 13.00 uur – Fruitteeltmuseum, Kapelle
Kostprijs wandeltocht: € 8,50 inclusief entree en 2 gratis consumptiebonnen
Heerlijk warm aanbevolen.