Koor en Blazersensemble in Gemeentehuis Kapelle

Foto:

Dubbelconcert in Gemeentehuis Kapelle door Trombonata en Willebrord Ensemble 

Ensemblemuziek in de hal van het gemeentehuis Kapelle door trombonistenensemble Trombonata en het Willebrordensemble op woensdag 5 maart 2014.

Een Zeeuws trombonistenkwartet van alure is Trombonata. Door in 2006 niet alleen de koppen bij elkaar te steken, maar ook de trombones, kon door begeleiding van Jan Smets (trombone-docent aan het Conservatorium in Antwerpen) deze vier musici gesmeed worden tot één geheel.

Dit trombonekwartet kent een breed georiënteerd muziekrepertoire: uit maar liefst pakweg vijf eeuwen muziekgeschiedenis kunnen deze musici putten: van Gabrieli, via Bach, Bruckner, Gershwin tot en met the Beatles, van zowel klassieke, originele als arrangementen van moderne werken. Het koperensemble bestaat uit: Paul Droogers,  tenortrombone, Alex van Eenennaam, bastrombone, Frank den Haan, tenortrombone en Henk Kramer, alt- en tenortrombone.

Het Willebrord Ensemble bestaat uit 19 enthousiaste zangers uit Zoutelande en staan al acht jaar onder leiding van de van oorsprong Russische Elina Berdnikova. In 1995 stond dirigent René Molenaar bij de oprichting voor het koor. Waren in het begin de kerstperiode en de Passie- en Paastijd de voornaamste concertmomenten, tegenwoordig is het ensemble vaker op diverse momenten in het jaar te beluisteren. Ook zingen de zangers nu meer het klassieke muziekrepertoire. Samen met een aantal Brabantse koren was er in 2013 in  Kassel (Duitsland) een geslaagd uitwisselingsconcert met een harmonieorkest. Het betrof de herdenking van de watersnoodramp van 1953. In september vorig jaar werd een tegenbezoek gebracht in Kassel. Op zondag 1 juni hoopt het Willebrord Ensemble voor de vierde keer medewerking te verlenen aan het Middelburgs VÓL-koren-Festival.
Woensdag 5 maart Dubbelconcert door Trombonata en Willebrord Ensemble
in de hal van het Gemeentehuis te Kapelle: Aanvang: 20.00 uur, Entree: € 7,50
Voorverkoop bij:
Gemeentehuis Kapelle, Kerkplein1, Kapelle
Bibliotheek Kapelle, van der Biltlaan 32, Kapelle
Bibliotheek Wemeldinge, Prinses Beatrixweg 52, Wemeldinge
Mevrouw Mieke Pasman, van der Biltlaan 65, Kapelle (telefoon: 0113-34.00.82)
en uiteraard (als er nog kaarten zijn) op woensdagavond 5 maart aan de zaal.
Organisatie is in handen van Cultuurraad Kapelle.