Lezing Zeeuwse Boerderijen

Lezing in Fruitteeltmuseum door mr. Gerard Smallegange

Wie een boeiende lezing wil beluisteren over de cultuurhistorische Zeeuwse boerderijen en de erven die in Zeeland voorkomen, mag op maandagavond 24 maart eens het Fruitteeltmuseum in Kapelle komen bezoeken. Daar vertelt mr. Gerard Smallegange, een deskundige bij uitstek, over standplaats, ligging en omgeving van het cultureel erfgoed.
Ook komt de aandacht aan bod voor de bewoners en de tuinen. Met name voor bewoners in onze contereien is dan van belang wat er toen, maar ook nu wordt geteeld. Stichting Vrienden van het Fruitteeltmuseum organiseert deze bijeenkomst en duurt van 20.00 tot 22.00 uur.
Gerard Smallegange is afkomstig van een historische boerderij in Wolfaartsdijk. Na zijn rechtenstudie is hij vele jaren actief werkzaam geweest in gewestelijke en landelijke functies t.b.v. de Nederlandse Land- en Tuinbouw en de talrijke organisaties in die sector. 
De lezing is overzicht in vogelvlucht van de boerderijen- en ervenschat die in Zeeland in de loop der eeuwen is opgebouwd, en die het waard is (voor een deel) bewaard te blijven. Het is immers een onderdeel van ons cultuurhistorisch erfgoed. Kortom een boeiende lezing over historische hoeves met hun tuinen en bewoners.
Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom. Kosten € 5,- per persoon, voor donateurs gratis.
Aanmelding via emailadres: inharmony@zeelandnet.nl of via telefoonnummer: 0113-34.49.04 onder vermelding van naam en aantal personen.