Vermeerderen? Dat kunnen ze  . . . . . . . . .

Bij het Fruitteeltmuseum in Kapelle via enten en oculeren op zaterdag 15 maart

Oude speciale vermeerderingstechnieken, zoals enten en oculeren zijn al een poosje in de fruitteelt bekend. Ze worden nog steeds toegepast om op een bepaalde onderstam snel en veel vruchten van een bepaald ras te kweken. Meer dan 170 oude appels- en perenrassen staan in de tuin van het Fruitteeltmuseum, die we zelfs nu nog zouden kunnen kweken. Een vruchtbare vermeerdering van generatie op generatie doorgeven. Wie weet kan een komende generatie vruchten plukken van de boom, die je in 2014 onder handen hebt gehad, alleen het idee al!
Op zaterdagmorgen 15 maart van 10.00 tot 12.00 uur wordt uitgelegd hoe je je eigen zelfgekozen appel- of perenboom (van eventueel oude rassen) kunt kweken voor eigen tuin.  
Zaterdag 15 maart van 13.00 tot 17.00 uur Entcursus met demonstraties en er wordt ingegaan over opkweek en verzorging van jonge vruchtbomen. Daarnaast ook is het mogelijk fruitbomen te bestellen en te laten enten. Kosten voor de hele cursus zijn € 35,00 inclusief onderstammen. Een andere vermeerderings-techniek wordt op 2 augustus gehouden; te weten het Oculeren.
Informatie over de cursus tijdens de openingsuren op woensdag en zaterdagmiddag tussen 13.00 – 17.00 uur, via telefoonnummer: 0113 – 34.49.04, via email: Info@fruitteeltmuseum.nl of via de website: www.fruitteeltmuseum.nl