Ernest van der Kwast litereert, signeert en presenteert 

Foto:

Cultuurraad Kapelle organiseert een literaire avond rondom en met Ernest van der Kwast op vrijdag 11 april in het gemeentehuis in Kapelle-Centrum om 20.00 uur

Een karakterstiek en multicreatief kunstenaar avant la lettre: Ernest van der Kwast: 
een haiku-kampioen met 2,1 miljoen haiku’s op zijn naam en 42,38 meter discuswerpen met een éénkilo discus. Maar verder gewoon een schrijver met allure.
Ernest van der Kwast is geboren in Bombay (1981) en verhuisde voor zijn eerste verjaardag naar Nederland. Hij groeide op in Rotterdam, waar hij na het gymnasium fiscale economie ging studeren. Na het behalen van zijn bachelor stopte hij met zijn studie en richtte zich volledig op het schrijven. Dit tot teleurstelling van zijn moeder die graag gezien had dat hij advocaat of arts geworden was.
Van 2005 tot 2012 woonde hij in het Noord-Italiaanse Bolzano. Via kennissen was hij daar terechtgekomen toen hij op zoek was naar een plek om te schrijven. Omdat hij verliefd werd op een Italiaanse bleef hij daar langer hangen dan de bedoeling was. Na veel heen en weer gereis tussen Nederland en Italië besloot hij om zich met zijn gezin weer in Rotterdam te vestigen.
Eén van zijn werken: ‘Mama Tandoori‘: 
‘Mama Tandoori’ , een meesterlijk  werk, (later bewerkt als toneelstuk) dat het levenlicht zag op 6 april 2010, een bestselster van deze multiculturele schrijver. Is het een roman? Is het een verhalenbundel? Zeker is dat vele Indiase invloeden (het land waar de schrijver geboren is en daar maar één jaar van mocht genieten), dat deze oerinvloeden wel een stempel op hem hebben gedrukt. Een zoektocht naar de uitbundige intermenselijke cultuur.
De verhalen zijn in het verleden, maar toch onvoltooid, zo heeft de schrijver het geschreven en bedoeld. Een rode draad verbindt de typische verhalen, maar brengt de lezer in de war, omdat de volgorde verstopt zit in de kluwen. Tien hoofdstukken verhalen lijken op de vorm van een bolus, aparte delen, één geheel en toch ronddraaiende om een kern.
Een drietal culturen spelen op de achtergrond mee: het Rotterdam van zijn jeugd, het grootse continent Canada, waar een oom naar geëmigreerd is en zijn geboorte-moeder-land India. Deze drie achtergronden vinden een eigen basis in zijn creatie.
De moederfiguur, met een deegroller achter de hand, het zou zijn eigen moeder kunnen zijn, doet denken aan een culinair kipgerecht, pittig gekruid met de geur van “gratis is goed”, hoe Zeeuws kunnen zijn tien parabels zijn? Het zijn soms mallotige verhalen, dan weer kurkdroge dialogen, gevolgd door humoreske slapstickers.
Literaire avond met Ernest van der Kwast, 
hij vertelt over zijn werk(en), hij signeert, 
litereert en presenteert (of andersom)

Vrijdagavond 11 april 2014 vanaf 20.00 uur 
in de hal van het Gemeentehuis Kapelle
Toegang is € 7,50 
Boekhandel Lectori zal met een boekentafel aanwezig zijn.
Hopelijk liggen op deze tafel ook boeken van bovengenoemde schrijver.
Voorverkoopadressen zijn:
Gemeentehuis Kapelle telefoon: 14 0113
Bibliotheek Kapelle telefoon: 34 24 60
Bibliotheek Wemeldinge telef.: 62 60 20
Mevrouw Pasman telefoon: 34 00 82
Ook, indien voorradig: kaarten aan de zaal.