Bloesem-fiets-verwendag Kapelle 

Foto:

Fietstocht langs prachtig bloeiende bloesem-boomgaarden in omgeving van KapelleVertrekpunt is natuurlijk: het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Als het weer even meezit kan elke fietser genieten van diverse fruitbloesems in de knop of in glorieuze bloei. Drie zaterdagen op rij neemt een gids de belangstellenden mee op een onvergetelijke fietstocht door één van de mooiste gebieden in Zeeland: Kapelle-Biezelinge, Schore, Wemeldinge en omgeving. Dit is altijd bijzonder, als de fruitbomen in bloei staan.

Een gids fietst met de deelnemers mee langs en door de verboden paden van de boomgaarden om te vertellen hoe uit de bloesem een appel of peer wordt gekweekt, van zaadje tot vrucht, van vrucht tot boom, van boom tot de consument. Onderweg vertelt de gids over het ontstaan van het Zeeuwse landschap en laat iedereen zien, waarom juist hier en daar de fruitteelt wordt bedreven. 
Na de fietstocht is het even nagenieten in het Fruitteeltmuseum  met koffie of thee en appeltaart. Het is ook een ultieme kans het fruitteeltmuseum verder van binnen te bekijken, de exposities en overige bezienswaardigheden over fruit en de fruitteelt uit vroegere tijden, op een smakelijke manier tentoongesteld.
Fruitbloesemfietstochten:
Een verwendag proevend en ruikend aan de geschiedenis en de cultuur van het fruit.
Zaterdag 26 april, vanaf 12.30 uur verzamelen. De fietstocht van ongeveer 20 kilometer kan dan ongeveer 13.00 uur beginnen. Verwachting is rond 16.00 uur aan te komen en te finishen bij het Fruitteeltmuseum. 
Inclusief gids, entree en consumptie kost de fruitbloesemtocht € 8,50 per persoon. Voor verdere gegevens, kijk even op www.fruitteeltmuseum.nl
Zaterdag 26 april vanaf 12.30 uur verzamelen bij het Fruitteeltmuseum
Fruitbloesemfietstocht van ongeveer 20 kilometer
Locatie: Annie M.G.Schmidtsingel 1 Kapelle
Kosten € 8,50 per persoon