Repair-café in Kapelle

Foto:

Kledingherstellers, reparateurs van huishoudelijke apparaten bieden uitkomst: gadgets uit de vorige eeuw hoeven niet altijd meer naar de milieustraat in Kapelle.Broodroosters, speelgoed, dat ietwat kaduuk is, kleding, waar een steekje aan los zit, hoeft niet meer per sé weggegooid te worden. Op de laatste donderdag van de maand kan aandacht aan reparatie worden besteed. Stichting Welzijn Kapelle organiseert op donderdagmiddag 24 april 2014 in de Vroone haar eerste Repair-Café. 

Sinds 2010/2011 is in Amsterdam een concept ontwikkeld om afgedankte spullen een tweede leven te gunnen. Soms is alleen een zekeringetje in een apparaatje of een verstelwerkje in een kledingstuk voldoende om van de eigenaar weer een extra blij mens te maken. Dit initiatief wordt ook ondersteund door de oorspronkelijke organisatie Stichting-Repair-Café.
Daarnaast is in dezelfde ruimte ook het Sociaal Café met mogelijkheid tot biljarten, computeren of gewoon gezellig bijpraten. (Sociaal Café is elke maandagmiddag, dinsdagmiddag, donderdagmiddag op dezelfde tijden als het Repair-Café) 
Donderdag 24 april van 13.30 tot 17.00 uur Repair-Café
Dorpshuis de Vroone, C.D. Vereekestraat 74, Kapelle
Toegang is gratis
Meer informatie over het Kapelse Repair-Café op website van gemeente Kapelle.