Reddingbootdag 2014 Hansweert

Open dag van de KNRM Hansweert met spectaculaire demonstraties en ook aandacht voor kinderen

Open Dag KNRM Hansweert:

Zaterdag 3 mei is echt een dag om naar uit te kijken. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij van reddingsstation Hansweert gaat laten zien, wat zij in huis heeft en waarom dit (professionele) vrijwilligerswerk zo belangrijk is: Mensenlevens redden bij calamiteiten op of aan het water. Bij de Landelijke KNRM werken 1300 vrijwilligers op 45 locaties en dit alles steunt onder andere op bijdragen van 80.000 donateurs. En dat deze steun broodnodig is, wil dit KNRM-team laten zien op deze Open en Actie-Dag.

Wat is er te doen en te zien?
Donateurs mogen meevaren op reddingboot Jan van Engelenburg, ook brandweer en ambulance is aanwezig met voertuigen. Daarnaast zal met een Search-and-Rescue helicopter een speciale demonstratie verzorgd worden. Belangstellenden die een lot kopen (opbrengst is ten bate van de KNRM), kunnen een rondvlucht voor één persopn winnen in een sportvliegtuigje. 
Ook aan kinderen is gedacht:
Zij kunnen kennismaken met Rinus Redder en wie weet samen met hem op de foto. Ook kunnen de kinderen gebruik maken van een speciaal springkussen.
Als er deze dag een beroep op de KNRM wordt gedaan?
De reddingboot en helicopter blijven gewoon inzetbaar voor calamiteiten. Het kan daarom gebeuren, dat deze op die dag elders worden ingezet.
Over de KNRM:
De KNRM verricht reddingwerk op de Noordzee en de ruime binnenwateren. De KNRM is een zelfstandig opererende, ongesubsidieerde, organisatie die kosteloos mensen redt op zee en open water. De KNRM ontvangt geen overheidssubsidies, maar wordt in stand gehouden door donaties, giften, nalatenschappen en bedrijfssponsoring. De KNRM heeft 45 reddingstations, waar 1.300 vrijwilligers actief zijn.
Bron: KNRM Hansweert  ©

Open Dag KNRM Hansweert
Zaterdag 3 mei 10.00 – 16.00 uur
Locatie: Kanaalweg 10, Hansweert