Alvast aankondiging van . . . . . . .

Foto:

De finale van de Franse week: musicienne extra-ordinaire Marjolijn Polfliet in de Vroone, KapelleWe beginnen maar met de finale van de week, het al-goede-einde (extra-brûlant) van de Kapelse Tour-de-France: Een avond vol hoogtepunten op zijn frans: Francofiele Marjolijn Polfliet(chansonnière, artiste avant la lettre) en haar band met rasmusici mogen de sterren van het plafond van ‘de Vroone’ komen zingen en spelen. Chansons, luisterliedjes kunnen klinken van Edith Piaf en Jacques Brel, Zaz (ofwel Isabelle Geffrey) , Stromae (ook wel Paul van Haver genoemd) en wie weet ook wel Yves Montand, of Juliette Gréco, en ook Mireille Mathieu, niet te vergeten Georges Moustaki, of deze nieuwe vlam Patricia Kaas of misschien zelfs Charles Aznavour?

Marjolijn Polfliet is een dame van allure. Ze is kenner van de franse taal tot in de top (exquise franse docente), tot ze vond, dat met deze taal meer te doen is dan lezen, spreken en schrijven alleen. Ze koos enkele jaren geleden voor la musiques française, deed studie aan het prestigieuze Complete Vocale Institute van Kopenhagen (Denemarken), deed de finale van het Concours de la Chansons Française en zong mee bij Talent der Lage Landen in Antwerpen, zo te horen geen kleinigheid.
Marjolijn heeft een eigen theaterprogramma, waarin ze luisterliedjes en kleinkunst brengt. Ze heeft een tweetal optredens gedaan, waarin ze werd begeleid door de fameuze pianist Cor Bakker. Ook werkt ze als lerares frans en muziek, is zangcoach en heeft ze in Midden-Zeeland de zangpraktijk Sing2Sing. Op de podia zingt ze muziek in vele genres en de franse muziek heeft ze in haar hart gesloten. 
Slot- en Feestavond Toujours Kapelle
Zaterdagavond 17 mei 20.00 uur
Marjolijn Polfliet en haar band
Dorpshuis ‘de Vroone’, C.D.Vereekestraat 74, Kapelle
Entree: € 10,- 
In de foyer staat een stand van de Alliance Française, waar Elly Meeuwsen haar geïmporteerde franse wijnen promoot. Het lijkt ons een uitstekend idee om deze allemaal samen met haar te beproeven.
Kaartverkoop via:
Dorpshuis ‘de Vroone’ – telefoon: 34.19.54
Gemeentehuis Kapelle – telefoon: 14 0113
Bibliotheek Kapelle  –  telefoon:  34.24.60
Bibliotheek Wemeldinge – telefoon: 62.60.20
Organisatie is in handen van Cultuurraad Kapelle.
De avond wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Kapelle.
Enkele filmpjes van een jaar geleden: