Examen tijdens openbare repetitie

Twee solisten van muziekvereniging ‘Ons Genoegen’ uit Kapelle doen examen voor D-diploma tijdens openbare repetitieEen top-avond gaat het worden op die donderdag 19 juni in Kapelle. Twee solisten van muziekvereniging ‘Ons Genoegen’, te weten: Elsemieke Bolle, dwarsfluit en Laura Lindenbergh, klarinet, doen op een openbare repetitie examen. Ze gaan het muziekstuk Tarantelle van Camille Saint-Saens ten gehore brengen. Albert John heeft speciaal voor deze twee dames een harmoniebewerking gemaakt, dus ook het harmonieorkest blaast zijn partij mee. Elsemieke Bolle en Laura Lindenbergh krijgen een beoordeling door een vakjury.

Camille Saint-Saens (1835-1921) werd lange tijd de belangrijkste Franse componist na Hector Berlioz beschouwd en schreef zijn Tarantella naar aanleiding van zijn vele opwindende verre reizen. Van de tarantella is een fabel bekend, dat deze Zuid-Italiaanse dans een remedie was tegen de beet van een zeer giftige spin, of dat deze spinnebeet juist een hysterische danswoede zou veroorzaken. Het geeft wel een indruk van het pittige karakter van deze muziek. 
Als generale repetitie voor deze happening kiest muziekvereniging ‘Ons Genoegen’ ook dit muziekstuk uit voor een concert op zondag 1 juni in het Vlissingse ‘Ter Reede’. Dan kunnen de puntjes op de i geplaatst en gespeeld worden, voordat de speciale avond in alle glorie zijn uitvoering krijgt. Het is niet bekend of ook dansers deze Tarantelle beeldend zullen presenteren, maar dat bovengenoemde solisten een glansrol zullen vervullen, is wel zeker.
Donderdagavond 19 juni, (planning is 20.00 uur)

Openbare repetitie en Examen van Elsemieke Bolle en Laura Lindenbergh
Harmonieorkest speelt samen met deze solisten 
het muziekstuk: Tarantelle van Camille Saint-Saens

Muziekgebouw ‘Ons Genoegen’, Dijkwelseweg,  Kapelle
Clubgebouw is te vinden tussen Kinderopvang en Speelotheek
Iedereen is welkom en de toegang is gratis
Ook zal muziekvereniging ‘Ons Genoegen’ aanstaande zaterdag 17 mei een bijdrage leveren aan de Franse week. Let dus op de berichtgeving op deze website.