ClassicMotorRaces Wemeldinge 2014

Jubileum-editie speciaal voor alle motorfans: Reserveer zaterdag 14 juni en kom naar WemeldingeBij welke A-rijbewijs-bezitter zou het niet gaan kriebelen als het zonnetje gaat schijnen? Als er dan ook nog een monumentaal glimmend tweewielig racemonster in het schuurtje staat, wat doe je dan? Dan kom je op zaterdag 14 juni naar Wemeldinge.

Hieronder volgt een persbericht van Promotor Zeeland:
Parade van alle Zeeuwse Coureurs bij de Classic Motorraces
Zaterdag 14 juni krijgt iedereen weer een nostalgisch gevoel van binnen. In Wemeldinge worden dan de klassieke motorraces gereden op het Kanaalcircuit aan de Hovijweg. Een rijdend museum! En niet zo maar eentje. De 20ste editie!
Al jaren kunnen we ieder jaar in Wemeldinge genieten van de Classic Races die georganiseerd worden door de Stichting ProMotor Zeeland. In negen klassen wordt er op de motor met passie gestreden om de titel. Alles komt voorbij. Van de 50 cc tot de spectaculaire zijspannen. Want hoe vaak zie je nog merken rijden als NSU, Norton, Gilera of Aermacchi. Maar ook merken als Ducati, Honda en Yamaha. In Wemeldinge ziet u ze allemaal. Sensatie op en top. Genieten dus.
Maar 14 juni is het niet een classic race zoals andere jaren. Aangezien het de 20ste editie is, is er dit jaar een speciale parade. Met een Zeeuws tintje! Vele oud coureurs uit het wegraceverleden hebben hun pothelm weer van de zolder gepakt en hun klassieke racepak weer ingevet. Grote Zeeuwse namen van vroeger hebben hun motor weer tevoorschijn getoverd en zullen hem op 14 juni weer flink warm laten draaien. Meer dan 60 coureurs hebben zich al aangemeld voor de parade, en de enthousiaste reacties stromen nog steeds binnen. En dit samen met de Zeeuwse coureurs uit het heden. Van de 16-jarige Max van Schoonhoven, tot de 76-jarige Dick van Klooster. U komt ze allemaal tegen, in Wemeldinge.
Zoals ieder jaar is het rennerskwartier vrij toegankelijk. U kunt de volledige sfeer en spanning meemaken; van de laatste voorbereiding of reparatie, het warmdraaien van de klassieke motor, tot aan de finish toe. Kom dus genieten van dit spektakel.
Op 14 juni beginnen de trainingen om 10 uur. De races zelf zullen om 12.30 uur beginnen. Omstreeks 17.00 uur zal de winnaar gehuldigd worden. De klassieke motorraces van de Stichting ProMotor Zeeland in Wemeldinge worden ondersteund door de Historische Motorsport Vereniging.
De entree van dit motorevenement is 5 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Komt u zelf op de klassieke motor of caferacer? Dan mag u natuurlijk parkeren op de speciale parkeerplaats voor motoren. Meer informatie over de klassieke motorraces is te vinden op www.promotorzeeland.nl of via facebook.
Wie niet kan wachten tot zaterdag 14 juni kan alvast het programmaboekje bekijken:
Om alvast wat in de stemming te komen, een videootje van 2012: