Pruimentijd? Ook snoeien kent zijn tijd

Actieve workshop in en bij Fruitteeltmuseum KapelleVoor alles is een tijd:

Steenfruit snoeien  is een bezigheid, die een teler meestal uitvoert na de oogst. Kersen- en pruimenbomen krijgen te maken met snoeimes of snoeischaar in het najaar, als de bladeren nog aan de bomen zitten, dus nog vóór de winter. Goed is het nodige te weten over de groeiwijze van de boom en hoeveel of hoe weinig je de boom kan insnoeien.

Steenfruit is . . .
Steenfruit is de verzamelnaam voor abrikozen, kersen, nectarines, perziken en pruimen. Deze fruitsoorten hebben een harde pit, een steen in het midden van de vrucht. Groei en bloei van deze fruitsoorten zijn erg afhankelijk van de bodemsoort (zoals zeeklei, zand en veen), maar ook de bestuiving en de snoei spelen een grote rol.
Voorbereiding op het eindproduct: de vrucht
Voordat je een kers, pruim, abrikoos, perzik of nectarine plukt is er heel wat aan vooraf gegaan.En daar is snoeien een belangrijk en noodzakelijk element in. Hoe meer we over deze bomen en vruchten komen te weten, des te meer waardering kunnen we opbrengen voor deze producten. Want blijft het niet heerlijk genieten van alles wat er groeit en bloeit?

                                                      Snoeien van steenfruit, 

                              snoeidemonstratie bij het Fruitteeltmuseum Kapelle
                              zaterdagmiddag 6 september vanaf 13.30 – 15.30 uur

                                     Deelnemerskosten: € 6,- inclusief entree,
                                     Adres: Annie MG Schmidtsingel 1 Kapelle