Jazz op zondagmiddag in Kapelle

Culturele Raad Kapelle programmeert Jazz-concerten op zondagmiddag in Dorpshuis ‘de Vroone’, KapelleWie van jazzmuziek houdt, moet toch echt zondagmiddag 12 oktober vrijhouden. Dan treedt het trio StarkLinnemann op met als speciale gaste: Deborah J.Carter. De start van een serie jazzconcerten op de zondagmiddag is speciaal opgezet voor een breed publiek, die kennis wil maken met toegankelijke muziek in een jazzy sfeer. Arrangementen van jazzmuziek, maar ook jazzbewerkingen van klassieke meesters en wereldmuziek kunnen aan bod komen.

De vaste kern van de band is (vanaf 2012) Paul Stark, pianovirtuoos en Jonas Linnemann, drums. Zij zijn de drijvende kracht achter de vele projecten, die ze in korte tijd hebben gerealiseerd. Resultaat is bijvoorbeeld het album ‘Awake’, dat zij op 22 februari van dit jaar presenteerden in het ‘Diekhuus’, te Middelharnis. Voor die gelegenheid was het trio versterkt met: Dick de Graaf, tenorsaxofoon en Gerard Kleijn op trompet. Om een indruk te krijgen van het album is het nummer ‘Real Hero’ te horen via de website: www.starklinnemann.com.

Speciale gaste is een dame van alure: de Amerikaanse jazz-zangeres Deborah J.Carter. Zij is een topvocaliste met internationale bekendheid, van Azerbaijan tot Venezuela.
Zij geeft concerten op jazz festivals en in jazz clubs, en doet seminars in Europa en Azië – onder andere in Canada, Taiwan, Spanje, Duitsland, Azerbaijan, e.v.a. landen.
Jazz Notes (Frankrijk) schreef over haar: “(Deborah) has the talent to sing everything, . . . . . she possesses a total mastery.

Live Jazzmuziek met StarkLinnemann en Deborah J.Carter
Zondagmiddag 12 oktober15.00 uur

Dorpshuis ‘de Vroone’, C.D. Vereekestraat 74, Kapelle
(the place tot be for jazz op zondagmiddag):
Toegang: € 10,-

Klankimpressie van StarkLinnemann (muziekbewerking uit de klassieke tijd): 
muziek van Chopin in een swingende jazz-style:

Deborah J.Carter is in onderstaande video te horen,
een opname uit 2011: