Evenement-organisatie-cursus 2014

Foto:

Themabijeenkomst ‘Zo organiseer je een evenement’ in Heinkenszand van SMWO en de vier Zuid-Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle en Reimerswaal op dinsdag 11 november in ‘de Stenge’Wat komt er allemaal bij kijken bij het organiseren van een evenement? Een jubileum, een open dag, feest, toernooi of een ander sportief of cultureel publieksevenement organiseren is meestal geen dagelijks werk. Graag wil iedereen dat zo’n publiekstrekker een daverend succes wordt en ook nog eens professioneel tot in de puntjes verzorgd is.
Een eerste niet mis te verstane indruk maken op nieuwkomers en een duidelijk visitekaartje afgeven kun je maar één keer.

Als organisator bij een lokale vereniging, club of comité is een grondige planning, voorbereiding en afstemming met betrokkenen het halve werk. Want hoe kun je het beste een zo goed mogelijk draaiboek samenstellen, met welke risico’s kun je te maken krijgen, hoe organiseer je een doeltreffende publiciteit, begroting, subsidieaanvraag en sponsoring? Zijn er handige checklists waar je gebruik van kunt maken?

Dergelijke vragen, mogelijke probleemstellingen, kansen en oplossingen komen aan de orde op de themabijeenkomst ‘Zo organiseer je een evenement’, die de SMWO, de gemeenten Goes, Borsele, Reimerswaal en Kapelle organiseren op dinsdagavond 11 november in Heinkenszand.

Aan het begin van de avond krijgen de deelnemers een presentatie voorgeschoteld, welke eerst uit een stukje theorie bestaat en daarna wordt toegelicht met een praktijkvoorbeeld. Na een korte pauze gaan de deelnemers dan aan de slag met een opdracht waarbij ze de theorie mogen toepassen in een praktijkvoorbeeld. Deze opdracht wordt met elkaar besproken en hier is ruimte voor discussie en vragen.

Cursusleiders zijn: Joyce Buijze van gemeente Borsele en namens gemeente Kapelle de altijd vrolijke Ellen Jansen.

Vertegenwoordigers van clubs, comité’s  en verenigingen kunnen informatie krijgen en zo snel mogelijk opgeven bij: http://www.kapelle.nl/inwoner/cursusaanbod-vrijwilligers_42539/item/themabijeenkomst-zo-organiseer-je-een-evenement_86699.html
Doe het tijdig, vol is vol, uiterlijk tot 21 oktober.

Meer informatie via: de website van gemeente kapelle, of emailen naar Ellen Jansen: emailadres: e.jansen@kapelle.nl of via telefoon: 0113 – 33 32 03.

Themabijeenkomst: ‘Zo organiseer je een evenement’
Dinsdagavond 11 november van 19.30 – 21.30 uur

Kosten zijn € 7,50 te betalen bij binnenkomst

Vergader- en congrescentrum ‘De Stenge’
Stengeplein 1, Heinkenszand