Last night of the (orgel-) Proms

Slotavond van jaarlijkse orgelconcertreeks in Hervormde Kerk van KapelleOp het laatste concert uit een serie van tien orgelavonden speelt Ton van Eck werken van Johann Sebastian Bach, Max Reger en Johannes Gijsbertus Bastiaans. Rode draad in dit concert is het orgelkoraal “Jesu, meine Freude”, waar zowel Bach als Reger composities over hebben geschreven. Ton van Eck opent het concert dan ook met ‘Fantasia super Jesu, meine Freude’, BWV 713,

Ton van Eck, organist en orgeladviseur, examinator en jurylid is een nestor in de orgelmuziekwereld. Meer dan veertig jaren concerteert hij onder meer in vele landen tot in Zuid-Amerika toe. Hij schreef talrijke publicaties over orgels, orgelbouw, orgelhistorie, uitvoeringspraktijk en componisten. Ook is hij vanaf 1979 werkzaam als adviseur bij de Katholieke Klokken- en Orgelraad, waar hij inmiddels de bouw en restauratie van vele (historische) orgels heeft begeleid.

Met een dergelijke deskundige staat van dienst mag Ton van Eck een schitterende afronding genoemd worden van deze reeks orgelconcerten in de Hervormde Kerk van Kapelle.

Orgelconcert door orgelmeester Ton van Eck,
 op het Bätz-Witte-orgel

Vrijdagavond 10 oktober
in de Hervormde Kerk, Kerkplein 2, Kapelle

Aanvang: 20.00 uur Toegangprijzen: € 6,- / 65+ € 5,- en
kinderen tot en met 14 jaar gratis