Oproep: Help onze Scouting aan zonnepanelen

Foto:

Door simpel voldoende stemmen uit te brengen kunnen we Scouting Kapelle aan gratis zonnepanelen helpen. Doe met ons mee, stem voor het succes van de Ridders van der Maelstede groepZonnestrijd:
Scouting Zonnestrijd is het thema-initiatief dat Natuur & Milieu samen met een donatie van de ASN-Bank heeft opgezet om vijf scoutinggroepen in Nederland met de meeste stemmen gratis zonnepanelen te laten verdienen.

Gratis zonnepanelen:
En onze scoutinggroep gratis zonnepanelen gunnen, doen we natuurlijk met plezier. Kijk maar eens op de website, het feestboek en de twittersite van de Ridder van der Maelstedegroep, want bij de scouting, zul je zien, is er steeds iets nieuws te beleven.

Vorig jaar ook zo’n succes bij kinderboerderijen:
Bovengenoemde actie is een vervolg op de vorig jaar gehouden succesvolle kinderboerderijen-actie ‘Zet kinderboerderijen in de zon’. Ook toen heeft Natuur en Milieu in samenwerking met ASN-Bank 3 zonnepanelen op het dak laten plaatsen. Ook weer een succesvolle actie voor milieu en de portemonnee van de kinderboerderijen.

Kapelse scouting Ridders van der Maelstedegroep:
De Kapelse scoutinggroep heeft 175 jeugdleden. Deze komen elke zaterdag enthousiast bij elkaar om het scoutingsspel te spelen. Ze doen dit onder leiding van 35 vrijwilligers.

Hoe gaat deze zonnepanelen-wedstrijd in z’n werk?
a. Tot 14 juli konden scoutinggroepen zich aanmelden voor de actie van Natuur & Milieu, waar zij samen met donatie van ASN Bank een beperkt aantal zonnepanelen schenken aan vijf scoutinggroepen;
b. Na gebleken geschiktheid van de daken konden betreffende scoutinggroepen in heel Nederland vanaf medio september meedoen met de actie;
c. Alle betreffende scoutinggroepen hebben een promotiepakket ontvangen om zoveel mogelijk mensen over te halen te stemmen voor hun doel: zonnepanelen op het dak van hun eigen scoutinggebouw;
d. Stemmen kan tot en met 31 oktober 2014: één stem per emailadres;
e. Op 1 november worden de prijswinnende scoutinggroepen bekendgemaakt:
de meeste stemmentrekker krijgt maar liefst 10 zonnepanelen inclusief installatie;
de tweede in de top vijf krijgt 8 zonnepanelen, inclusief installatie;
de derde in de top vijf krijgt ook 8 zonnepanelen, inclusief installatie;
de vierde in de top vijf krijgt 6 zonnepanelen, inclusief installatie,
de vijfde in de top vijf krijgt ook 6 zonnepanelen, inclusief installatie.
f. Installatie in november van de panelen door Eneco;
g. Laat de zon maar schijnen, wie wint: verdient gratis stroom !
Meer gegevens zijn te vinden op website: 
http://www.zonnestrijd.nl/hoe-werkt-het/

Dus met andere woorden: Het moet toch een koud kunstje zijn om scoutinggroep Erasmus Oosterhout te verslaan met slechts (?) 1676 stemmen?

Daarom: mobiliseer al je vriendjes en vriendinnetjes met een emailaccount, alle familie en bekenden, buurjongetjes en buurmeisjes, papa’s en mama’s, alle ooms en tantes, opa’s en oma’s die misschien wereldwijd wonen om op de Scouting Ridders van der Maelstedegroep te stemmen. Kijk op deze facebookoproep van de scouting:

http://www.zonnestrijd.nl/ScoutingVote?id=11278

Twitter, retweet en deel ook diverse berichten op alle mogelijke sociale media als je het met ons eens bent, dat we dit de scouting van Kapelle van harte gunnen.