Repaircafé in Wemeldinge

Reparatiekans voor kleine huiselijke zaakjes op vrijdag 17 oktober in Dorpshuis de Wemel, Wemeldinge”Door repareren te promoten, willen onze vrijwilligers bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg”, zo omschrijft de website van Cederhof-Welzijn deze recyclingscampagne. Zo kunnen kleine huishoudelijke apparaten, maar ook kapotte kleding aan een tweede leven beginnen. Dergelijke artikelen verdwijnen te vaak in de grijze bak of worden naar de Milieustraat gebracht, als het ’te duur wordt om dit nog te laten herstellen’. Zeker als een particulier zelf (of een bevriende relatie) geen kans ziet de reparatie uit te voeren.

Kledingherstellers, reparateurs van huishoudelijke apparaten bieden uitkomst: gadgets uit de vorige eeuw hoeven (bij gebreken) niet altijd meer naar de milieustraat in Kapelle.
Broodroosters, speelgoed, dat ietwat kaduuk is, kleding, waar een steekje aan los zit, hoeft niet meer per sé weggegooid te worden. Op deze vrijdag de 17de oktober kan aandacht aan reparatie worden besteed. Cederhof-Welzijn organiseert deze activiteit: Repair-Café.

Sinds 2010/2011 is in Amsterdam een concept ontwikkeld om afgedankte spullen een tweede leven te gunnen. Soms is alleen een zekeringetje in een apparaatje of een verstelwerkje in een kledingstuk voldoende om van de eigenaar weer een extra blij mens te maken. Dit initiatief wordt ook ondersteund door de oorspronkelijke organisatie Stichting-Repair-Café.

Het Repair-Café is niet alleen een nuttige verdienste, maar ook een ontmoetingsplek, waar mededorpsbewoners elkaar weer met allerlei wetenswaardigheden kunnen bijpraten.

Vrijdag 17 oktober vanaf 10.00 uur Repair-Café
Dorpshuis de Wemel, Dorpsplein, Wemeldinge
Toegang is gratis (vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd)

Meer informatie over het Kapelse Repair-Café op website van www.cederhof.eu.

Cookieinstellingen