Zaterdag bevrijdingstocht via Kapelle

Foto:

Zaterdag 25 oktober trekt bevrijdingscolonne door Zuid-Beveland en doet rond 13.00 uur Kapelle aanNaar verwachting kunnen honderd militaire voertuigen  zaterdag door Zuid-Beveland rijden om even stil te staan bij het feit dat zeventig jaar geleden deze omgeving op het einde van de Tweede Wereldoorlog werd bevrijd.

De tocht start in ‘s-Gravenpolder, daarna rijden ze via Heinkenszand, ‘s-Heerenhoek, Nisse en ‘s-Gravenpolder richting Vierwegen. Via Dijkwelseweg, Dijkwelsestraat en Weststraat komt de colonne Kapelle binnenrijden en pauzeren op het Kerkplein.

Op het Kerkplein is om ongeveer 13.00 uur een herdenkingsplechtigheid gepland bij het monument. Vanaf 12.30 uur kunnen belangstellenden zich verzamelen bij het gemeentehuis. Voor kinderen zijn een aantal zwaaivlaggetjes beschikbaar en voor mensen die moeilijk ter been zijn, zal zitgelegenheid gereserveerd worden.

Na de plechtigheid zal de stoet via Ooststraat, Postweg richting Yerseke, Kruiningen, Krabbendijke, Rilland rijden om tenslotte bij de oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom te eindigen.

Verzoek van de gemeente Kapelle om zaterdag rond deze tijden niet te parkeren op de route. Aan inwoners die aan de route wonen is het verzoek om de vlag uit te steken (zonder wimpel, maar wel de vlag in top)
Meer informatie op website gemeente Kapelle.