Fruit in verre buitenlanden

Lezing door Antoon Andela in Fruitteeltmuseum Kapelle maandagavond 10 novemberWie is Antoon Andela:
Wie wil kennismaken met een fruitkenner in de dop met internationale vruchtbare en fruitige knowhow, moet maandagavond toch eens komen luisteren naar Anton Andela. Hij was fruitteeltdocent in Tiel en Goes, veilingleider/hoofdkeurmeester in Arnhem, Zetten en Utrecht en zo’n 15 keer uitgezonden voor fruitteeltmissies in ontwikkelingslanden. En daarmee is zijn  cv-lijst nog lang niet ten einde. Om kort te gaan: Antoon Andela is een fruitspecialist van allure. Maar wat komt hij maandagavond presenteren?

Fruitspecialist met boeiende wetenswaardigheden
Anton Andela brengt boeiende wetenswaardigheden over fruitteelt in verre landen. Hoe is het gesteld met de fruitteelt in verre buitenlanden? Welke rassen tref je daar aan en hoe zijn de ontwikkelingskansen? Lijkt het op de hier bekende teeltmethoden? En welke afzetmarkten worden bediend? Het is een overzicht van ervaringen opgedaan bij fruitteeltmissies in de afgelopen jaren.

In de lezing van Antoon Andela worden de potenties belicht, die er zijn in de bezochte landen, maar ook de beperkingen,  die men ondervindt door bodem, klimaat en cultuur. Enige toeristische informatie van de bezochte landen komt ook aan bod.

Ieder die meer wil weten over exotisch geteelde fruitproducten met een bloemlezing over verre landen mag deze avond in het Fruitteeltmuseum eigenlijk niet missen.

Lezing van Antoon Andela met als thema: 
De ontwikkelingen in de fruitteelt in landen buiten Europa.

Maandagavond 10 november Aanvang 20.00 uur (tot ongeveer 22.00 uur)
Fruitteeltmuseum, A.M.G.Schmidtsingel 1 , Kapelle

De lezing is gratis toegankelijk voor vrienden en vrijwilligers van het Fruitteeltmuseum. Voor overige belangstellenden is de toegang € 5.  Zaal open vanaf 19.30 uur.

Meer informatie: website: www.fruitteeltmuseum.nl en email: info@fruitteeltmuseum.nl