Waarom NL-Alert geen onzin is

Vandaag maandag 1 december om 12.00 uur testbericht NL-Alert; Te land, ter zee of in de lucht in beginsel altijd op de mobiele telefoon bereikbaarElke eerste maandag in de maand is in de meeste Nederlandse kernen een alarmsignaal te horen. Dan wordt de sirene getest. Alleen als die dag op een nationale, een religieuze feestdag of dodenherdenking valt, zal deze niet te horen zijn.

Wat veel mensen vast wel weten, is dat alarmberichten ook op de mobiele telefoon te ontvangen zijn. Bijvoorbeeld de NL-Alertberichten.

Zo is NL-Alert het afgelopen jaar diverse malen ingezet: onder andere bij een grote brand bij een transportbedrijf in Vlaardingen (augustus), een ontsnapte cobra in Made (september), dreigend hoogwater in Rotterdam (oktober) en een grote brand bij schroothandel Kampen.

Op de website van NL-Alert zijn veel nuttige wetenswaardigheden te lezen. NL-Alert is gratis en anoniem en kunnen berichten ook binnenkomen als het netwerk overbelast zou zijn. (Meer informatie is te vinden: http://www.nl-alert.nl/over-nl-alert/)

Daar is ook te zien hoe deze service op de eigen mobiele telefoon is in te stellen.