Fruitteeltmuseum: Determinatiedag

Foto: Fruitteeltmuseum

Zaterdagmiddag: De middag van de determinatie

= Het ‘op naam brengen’ van een planten- of dierensoort, staat er in het woordenboek. In het Fruitteeltmuseum doen ze dat zaterdag 3 oktober met appels en peren. Want het is wel goed om te weten of je nou een Conference in je handen hebt of een Elstar.

Niet moeilijk?
Maar dat is toch niet zo moeilijk, want de eerste is een peer en de andere een appel, toch? Nou veel mensen hebben in de tuin of boomgaard fruitbomen staan, waarvan de exacte naam niet precies bekend is. Daar kunnen we op die middag mooi achterkomen.

Pomologen
Deskundigen, pomologen genaamd, die gespecialiseerd zijn in benamingen van fruitsoorten kunnen die middag in het Fruitteeltmuseum uitkomst geven. Ze kunnen ook meer achtergrondinformatie verstrekken over 200 fruitsoorten en fruitbomen.

Kenmerken
Ieder die nog eigen appel- of perenvruchten heeft, waarvan de naam van het ras niet precies duidelijk is, mag ze op die middag meenemen naar het Fruitteeltmuseum. Extra informatie over de kenmerken van de vrucht verkrijgen is niet verkeerd.

Meer te doen
Maar er valt ook meer te beleven: Diverse sappen van oude fruitrassen kunnen de bezoekers komen proeven. Cultuur en geschiedenis van allerlei zaken rondom de fruitteelt, een rondleiding door het museum en de museumtuin (14.00 uur), waar het rijpe fruit aan de bommen hangt. Om 15.00 uur start er een ouderwetse fruitveiling.

 

Determinatiedag, Fruitteeltmuseum Kapelle
Zaterdagmiddag 3 oktober 2015 vanaf 13.00 uur
Annie M.G.Schmidtsingel 1, Kapelle
Entree € 4,50 per persoon

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen