Grof-Afval-Dag Gemeente Kapelle

De inwoner uit Gemeente Kapelle, die grof (huishoudelijk) afval kwijt wil, mag die datum wel in de gaten houden: woensdag 23 oktoberTwee keer per jaar wordt de  grote Grof-Afval-Route gereden. Natuurlijk is het ook mogelijk zelf op eigen gelegenheid en met eigen vervoer om bijvoorbeeld kapotte koelkasten, vriezers, metalen, hout en meubels naar de milieustraat te brengen, maar het kan ook opgehaald worden. Alleen gebeurt zoiets niet wekelijks en zelfs niet maandelijks.

Wat is de procedure?
Het op te halen materiaal moet eerst van te voren worden aangemeld bij de ZRD.
Op woensdag 23 oktober is het vroeg opstaan en het spul vóór 07.00 uur aan de weg te plaatsen. Als er meer aangeboden wordt dan één kubieke meter, dient de aanbieder wel thuis te zijn. Want bij het meerdere boven één kuub wordt een tarief van 12 euro per vierkante meter afval in rekening gebracht. Deze wordt afgerekend met de chauffeur.
Wat mag aangeboden worden?
Bij Grof Huishoudelijk afval wordt ondermeer verstaan: Koelkasten, vriezers, overig wit-, en bruin goed, restafval, tuinafval, metalen, hout en meubels. Het hout en tuinafval moet wel gebundeld aangeleverd worden.
Wat hoort daar niet bij:
Dit mag niet mee: Grond, puin, glas, asbest, bouw-, en sloopafval en Klein Chemisch afval.
Ook bedrijfsafval zal niet worden geaccepteerd.
  • Wanneer aanmelden: vóór uiterlijk maandag 21 oktober tot 16.00 uur, op telefoonnummer: 0900 – 443 33 33
Degenen die toch grof afval willen aanbieden, maar het vergeten hebben, op vakantie waren, of te laat opgestaan zijn: er is nog redding:
Milieustraat van het O.L.A.Z. aan de Dijkwelseweg 1A, Kapelle
Openingtijden:     Maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en 
                                     elke zaterdag van 09.00 uur tot 15.00 uur.
Op dat adres kan ieder het bovengenoemde afval inleveren, zelfs Klein Chemisch Afval.
Cookieinstellingen