Start van het eerste Kinderpark in Kapelle

Zelfs in de herfst bloeit er iets moois in Kapelle, let maar eens op.

(artikel naar aanleiding van het bericht op website van Gemeente Kapelle d.d. 15-10-2013):

Start van het eerste  Kapelse Kinderpark, door de gemeente Kapelle “natuurspeelplek voor kinderen genoemd”.  Het komt in een gedeelte van het dorp, waar wel meer kinderactiviteiten plaatsvinden.

Wat te denken van Zwembad, Sporthallen, Sportterreinen, de toekomstige Brede School, met de Kinderopvang en bibliotheek, tot en met de Scouting; en dan ben ik vast nog wel iets vergeten.

Gedachte hierachter zou kunnen zijn: We hebben rond het Zorgcentrum “Cederhof” al een hele seniorenwijk gecreëerd, van Zorgcentrum, Serviceflats tot aanleunwoningen en dergelijke. Dan moeten we toch ook iets extra’s voor de jeugd gaan doen, juist omdat jeugdcentrum “Trinnety” ook al moest verkassen.

Desalniettemin het is een gemeentelijk initiatief samen met Staatsbosbeheer. Het Technasium van het Calvijn College stelde een plan op, dat verder ingevuld werd met ideeën vanuit de Scouting Ridder van der Maelstedegroep.

Bij het begin van de herfstvakantie zouden harde werkers aan de slag gaan om een gedeelte van het Kapelse Bos een kopje kleiner te maken. Dat zullen die werkers vast overdag doen, want snurkers zullen ’s nachts niet zoveel bomen kunnen omzagen.

Het plan heeft vele interessante invalshoeken: dingen waar ik een halve eeuw geleden al van gedroomd heb: een ontmoetingsheuvel, opwindende speelhuisjes, een spannende boom- en touwbrug en een flitsende fietscrossbaan. Een extra geluk is dan nog, dat er ook zitgelegenheden en picknicksets worden bijgeplaatst. Dan kunnen we er ter zijner tijd ook nog heen met de rollator.

Meer is te lezen op:

http://www.kapelle.nl/inwoner/nieuws_41935/item/werkzaamheden-kapelse-bos_81563.html


Cookieinstellingen