Een nieuwe kinderburgemeester

Verkiezing nieuwe kinderburgemeester voor KapelleHier volgt een bericht van de (volwassen-) Burgemeester de heer A.B.Stapelkamp 

(d.d.29-10-2013):

Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester?

Het komende jaar wil ik, de ‘volwassenburgemeester’ van Kapelle, graag weer de hulp van een kinderburgemeester. Op woensdag 11 december 2013 vindt de voorronde plaats. Na deze voorronde blijven er twee kandidaten over die tijdens de nieuwjaarsreceptie, op 2 januari 2014, een toespraak mogen houden. Het publiek kiest tijdens de receptie de uiteindelijke winnaar die dan voor één jaar kinderburgemeester van de gemeente Kapelle wordt.

Hoe kun je kinderburgemeester worden?

Schrijf een toespraak en vertel daarin wat jij in de gemeente Kapelle graag zou willen zien of zou willen veranderen. Stuur die toespraak vóór 1 december 2013 in, samen met het ingevulde aanmeldformulier op de website www.kapelle.nl > Bestuur en organisatie > Kinderburgemeester. Tijdens de verkiezing op woensdag 11 december 2013, aanvang 13.30 uur, voeren de kandidaten een aantal burgemeesterstaken uit. En dit onder het toeziend oog van een groot publiek in de raadszaal van het gemeentehuis. De jury kiest aan het einde van de middag twee kandidaten die tijdens de nieuwjaarsreceptie gaan strijden om de titel.

Wat doet een kinderburgemeester?

Als kinderburgemeester ben je ‘ambassadeur voor kinderzaken’ en kun je gevraagd worden deel te nemen aan activiteiten binnen de gemeente. Daarbij kun je denken aan: aanwezig zijn bij de intocht van Sinterklaas, aanwezig zijn bij de aubade op Koningsdag, het openen van tentoonstellingen en nog andere gebeurtenissen. Natuurlijk wordt er altijd samen met jou en je ouders/verzorgers gekeken of je mee wilt of kunt doen.

Voorwaarden

Wil jij de nieuwe kinderburgemeester worden en ben je tussen de 10 en 12 jaar en woon je in de gemeente Kapelle? Stuur dan snel je toespraak in vóór 1 december 2013 in, via het aanmeldformulier op de website, of via deze link:

www.kapelle.nl

Burgemeester Anton Stapelkamp

Cookieinstellingen