Auto-trial voor jongeren

Foto:

Extra training voor jonge rijbewijsbezitters

Is dat nodig?
Eindelijk je rijbewijs hebben. Pas geslaagden leven vaak in een euforiestemming. Zo van: “Nu kan ik alles met een auto doen wat ik wil.” Inderdaad het is niet niks, een gevaarte besturen naar eigen hand, niet afhankelijk zijn van anderen, als je ergens naar toe wilt, zonder de fiets te hoeven pakken of iets dergelijks. Maar het leerproces is ook dan nog lang niet klaar. Kijk maar naar de 2-to-drive mogelijkheid voor 17 jarigen. Ervaring opdoen onder begeleiding is niet verkeerd. Want onder jongeren (in de leeftijd van 18 tot 28 jaar) gebeuren (nog steeds) de meeste dodelijke ongevallen, met name jongens.  Dus dat kan altijd beter.
Hoe dan?
Daarom is er ook een mogelijkheid om mee te doen aan een trial. Een Ultimate Driving Test voor 18 tot 28 jarigen, zoals de website www.trails.nl het beschrijft. Trials is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars. Jongeren betalen € 60,- eigen bijdrage en als ze de auto van de organisatie willen gebruiken, betalen ze een tientje meer. Het is een actief en dagvullend programma,  waarin inschatten van risico’s en inzicht in verkeerssituaties een belangrijke rol spelen. Trial-locatie is een apart terrein in Goes.
Meer info:
Meer informatie vindt je op de website: www.trials.nl plus de data en wijze van aanmelding. Houd er wel rekening mee: vol = vol. 
En ook als je een kado zoekt voor een jonge automobilist(e), is dit wellicht een idee. 
Een extra voordeel is misschien ook wel, dat een verzekeringsmaatschappij een bonuskorting kan geven bij het tonen van het deelnemerscertificaat van deze training. Informeer dus ook even bij de verzekering.
(Let wel de leeftijd van de deelnemers aan de training moet tussen 18 en 28 jaar liggen)
[Bovenstaand artikel is naar aanleiding van een persbericht van Gemeente Kapelle]
Cookieinstellingen