Sportweek 2014 in Regio Kapelle

Sportieve activiteiten vanaf 19 tot en met 26 april om alvast in de agenda te reserveren

Dit jaar doen al ruim 180 gemeenten (van de 413) met de Nationale Sportweek mee. En gemeente Kapelle is er één van. Thema van de sportweek van 2014 is: ‘Ik neem je mee!’
Actieve sporters kunnen tijdens de sportweek iemand meenemen, die weinig of niet sport en hem/haar kennis laten maken met leuke sportactiviteiten. Maar, volgens Eric Lenselink (Manager Sportontwikkeling NOC/NSF) met alleen ervoor zorgen dat sporters niet-sporters meenemen als sportmaatje ben je er nog niet. Overigens kan dat net wel het duwtje zijn voor die vriend, vriendin, familielid, om actief te gaan sporten.
Met het aantrekken van nieuwe leden zullen sportclubs ook meer na kunnen denken over de activiteiten, die zij voor hun sporters aanbieden. Sporters moeten het leuk vinden, het moet passen binnen de (drukke) agenda. Ook kwaliteit van de locatie, reisafstand en reistijd spelen een belangrijke rol.
In onze regio zullen sportverenigingen, onderwijs en gemeente Kapelle activiteiten aanbieden aan hun inwoners. Daarvoor ontvangt ieder begin april een kalenderoverzicht met alle activiteiten voor niet alleen de jeugd, maar voor alle leeftijden.
De Nationale Sportweek opent op 19 april weer met het FreeStyleEvent. Op de speciaal ingerichte skatebaan kan elke liefhebber zich uitleven in skaten, boarden, BMX-en of steppen. Ook als sporters de attributen niet in bezit hebben kunnen ze deelnemen, er is de mogelijkheid om ze te lenen. Zelfs niet-deelnemers komen aan hun trekken. Veel is er te zien, schitterende demo’s, gezelligheid, en niet in de laatste plaats: de knallende opening.
Meer informatie is op te vragen: sportweek@kapelle.nl of bellen met 14 0113.
Cookieinstellingen