Yvonne de Kramer exposeert

Vanaf maandag 28 juli 2014 te zien in Gemeentehuis Kapelle: ‘De schoonheid van de Zeeuwse dracht’, expositie van Yvonne de Kramer(Volgens Persberichten gemeente Kapelle):

Wat is er te zien:
Met potlood, houtskool, olieverf en acryl schildert Yvonne de Kramer schilderachtige beelden van een echt-Zeeuwse aangeklede traditie. Resultaten van deze inspanningen zijn vanaf maandag 28 juli te zien in de expositie: ‘De schoonheid van de Zeeuwse dracht’.
Waarom deze expositie:
Kunstenares Yvonne de Kramer houdt van oude culturen en wilde de Zeeuwse klederdracht op een andere manier weergeven. In een interview van januari dit jaar vertelde ze: “Het oubollige wilde ik eraf halen. Ik wilde deze beelden op eigen manier opnieuw laten zien.”
Onderzoek:
De schilderes heeft vele studies gedaan bij kunstenaars verbonden aan het Van Doesburg-centrum en daarbuiten, waaronder meesterschilder Poen de Wijs. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de verschillende Zeeuwse drachten doet ze veel boekenonderzoek en bezoekt ze diverse tentoonstellingen. 
Expositie:
Ze heeft in de loop der jaren haar kunstwerken al op diverse plaatsen geëxposeerd. Vanaf maandag 28 juli zijn verschillende schilderijen te zien in de hal van het gemeentehuis van Kapelle. Deze gratis te bekijken tentoonstelling duurt tot en met donderdag 4 september.
Meer kunst:
Meer informatie over deze veelzijdige kunstenares is te lezen op haar website:
                    Expositie ‘De schoonheid van de Zeeuwse dracht’
                  Maandag 28 juli tot en met donderdag 4 september

        Schilderijen van Zeeuwse klederdracht door Yvonne de Kramer
            in de hal van gemeentehuis Kapelle, Kerkplein 1, Kapelle

Cookieinstellingen