Veiligheid voor alles ook in Kapelle

Foto: Gemeentehuis Kapelle

Kapelle: In de Top drie van de veiligste gemeenten van Nederland. (Gisteren werd de top 3 uit de Nationale Misdaadmeter bekendgemaakt)

Burgemeester Stapelkamp van Kapelle twitterde gisteravond al: “Geen verrassing, ook al de duurzaamste”, waarbij hij de districtschef van politie Zeeland Weydema een pluim gaf voor de inzet van het basisteam van de politie wat de veiligheid betreft.

In een televisie-uitzending op dinsdagavond 12 mei zal bekend worden welke gemeente wordt uitgekozen tot de veiligste gemeente van Nederland. Gekeken is naar tien aspecten die een grote impact hebben op het veiligheidsgevoel.

 Misdadige delicten
Deze delicten zijn: woninginbraak, diefstal van een motorvoertuig, bedreiging, mishandeling, straatroof, overval, vernieling, diefstal uit garage/schuur, diefstal uit een auto en zakkenrollen. Delicten die in Kapelle gelukkig weinig voorkomen.

 Gemeentelijk beleid
Gemeenteraad van Kapelle stelde begin dit jaar het veiligheidsbeleid vast voor de periode 2015-2018. Tot die doelstellingen behoorde het streven te horen bij de veiligste gemeente van Zeeland en in de top 15 van Nederland in 2018.

 Veiligheid maken we samen
Deze doelstelling mag dan voor dit jaar gehaald zijn, toch zal de gemeente er alles aan doen om dit resultaat vast te houden. Daarin is een belangrijke rol voor zowel de inwoners, diverse partners als ook de wijkagent weggelegd.

De televisieuitzending van de Nationale Misdaadmeter is morgen dinsdagavond  12 mei bij de AVRO/TROS te zien om 21.30 uur op NPO1 (Nederland 1). Daarin zal ook aandacht komen voor: wanneer is een gemeente veilig en voelen de inwoners dat ook zo? Jaap Jongbloed en Anniko van Santen presenteren de aflevering van de Nationale Misdaadmeter.

(Bron: Persbericht gemeente Kapelle)

Reacties