Plastic afval

Foto: kapelle.nieuws.qz0.nl

‘Ook plastic afval kun je beter scheiden’

Sinds 2010 kennen we de plastic afvalzakken, voor kunststof verpakkingsafval, die de Reinigingsdienst regelmatig in onze gemeente (één keer per drie weken op vrijdag) ophaalt. De bekende plastic heroes zakken waren tot voor kort gratis af te halen bij de dorpshuizen, een drietal lokale supermarkten,het gemeentehuis en de milieustraat.

Verandering
In de manier van voorraadverstrekking van  plastic heroes zakken is verandering in gekomen. De zakken zijn nu te bestellen via telefonische aanvraag (0900 – 44 333 33) of via internet: www.zrd.nl/direct-regelen/zakken-bestellen-voor-plastic.htm

Grote envelop
Enkele dagen na aanvraag valt een grote envelop in de brievenbus met een setje met 12 nieuwe zakken. Deze zakken voor ‘Leeg plastic verpakkingsafval’ hebben een iets andere opdruk. Een uitgebreide specificatie met voorbeelden wat wel in de zak hoort ontbreekt.

Twijfel of vragen
In plaats daarvan staan een zestal iconen met korte specificatie van dingen die niet in de zak horen (die overigens ook op de vorige uitgave stonden) op de zakken. Bij twijfel of vragen is er altijd nog de mogelijkheid de afvalscheidingswijzer.nl te raadplegen, dan wel een email te sturen aan: info@zrd.nl.

Hoe zit het met de lege drankkartonnen en blikjes?
In diverse gemeenten is het al normaal om lege drankkartonnen en blikjes niet meer in de grijze afvalcontainers te dumpen, maar op een andere wijze aan de reinigingsdienst aan te bieden. In gemeente Kapelle is dat nu nog niet mogelijk. Daarover komt later een update.

(Bronnen: persbericht gemeente Kapelle / Afscheidingswijzer

Reacties