“Help, mijn kind wordt puber”

Foto: fotoshoot youtube

Interactieve avond voor opvoeders van puberende kinderen

Gemeente Kapelle organiseert samen met de GGD Zeeland en Indigo Preventie op 22 september de ouderavond ‘Help, mijn kind wordt een puber!’. Ouders en verzorgers van kinderen uit groep 7, 8 en de brugklas worden deze avond meegenomen in de emotionele achtbaan die pubers meemaken.

Experimenteren, grenzen opzoeken, onmogelijkheden uitproberen, dat is een normale zaak voor kinderen in de puberleeftijd. De puberleeftijd kan ouderen het gevoel geven van: “Kon ik ze maar even achter het behang plakken.” Hoe kan ik daar als ouder of opvoeder het beste met de pubers omgaan? Is daar geen handleiding voor?

Hoe kan ik als ouder of verzorger het beste voorbereid zijn op kinderen die niets liever doen dan de hele dag gamen, appen of gaan experimenteren met alcohol? Je moet als ouder of verzorger wel steeds beter in je schoenen staan om op de juiste manier bepaalde ‘puberproblemen’ te kunnen hanteren.

Ook de stap naar het voortgezet onderwijs brengt voor een puber veel veranderingen met zich mee. Ouders en verzorgers die hier goed op voorbereid willen zijn, zijn van harte welkom om gratis de ouderavond ‘Help, mijn kind wordt een puber!’ bij te wonen. Ouders en verzorgers uit Kapelle en de omliggende gemeenten zijn welkom.

De ouderavonden worden georganiseerd in het kader van de Zeeuwse aanpak ‘Laat ze niet (ver)zuipen!’ In deze campagne werken alle Zeeuwse gemeenten samen met GGD Zeeland, Indigo Preventie, Politie Zeeland-West-Brabant en andere maatschappelijke partners om het overmatig alcoholgebruik onder jongeren aan te pakken.

 

Interactieve avond “Help, mijn kind wordt een puber”

Dinsdagavond 22 september 2015 vanaf 19.30 uur
Dorpshuis ‘De Vroone’, C.D.Vereekestraat 74, Kapelle

Aanmelden via: www.laatzenietverzuipen.nl/aanmelden
Toegang voor deze avond is gratis

 

Reacties

Cookieinstellingen