Einde crisisnoodopvang sportcentrum Kapelle

Foto: Gemeentehuis Kapelle

(Bron: persbericht Veiligheidsregio / Gemeente Kapelle)

72 uur crisisnoodopvang van vluchtelingen in sportcentrum Kapelle is voorbij. Maandagmiddag zijn bussen met asielzoekers vertrokken naar Ter Apel. De verwachting is, dat ze daar de reguliere procedure in kunnen gaan, zodat aan het eindeloos trekken door Nederland voor kortdurende opvang een einde kan komen.

Maandagmorgen is al een groep vertrokken naar Rotterdam om daar geregistreerd te worden.De groep kan na lang wachten voorlopig op dezelfde plek blijven, wat een mooi bericht is voor deze mensen.

Burgemeester Stapelkamp prees de vriendelijkheid van de betreffende mensen, maar ook de hartelijkheid, waarmee de Kapellenaren de vluchtelingen ontvingen.

Dat was onder meer te merken aan de welkom bordjes, het overweldigende aanbod aan vrijwilligers, kleding, speelgoed en verzorgingsmiddelen.

Hij bedankte iedereen voor de aangeboden hulp.

200 gasten heeft Kapelle onderdak gegeven in en bij het sportcentrum Het Groene Woud. Hoewel deze mensen in een moeilijk situatie verkeren, de nodige spanning met zich mee dragen, klaagden de gasten maar weinig.

Afgelopen zondag bezochten een groep christenen een kerkdienst. Na afloop bij de koffie ontstonden bijzondere gesprekken, die ook voor diverse Kapellenaren een verrijkende ervaring waren.

Burgemeester Stapelkamp concludeerde, dat we dankbaar mogen zijn, dat we iets voor deze mensen konden betekenen, al is het maar een druppel op de gloeiende plaat. De gemeente heeft haar steentje kunnen bijdragen, onze gasten hebben het goed gehad bij ons.Hij is blij, dat  deze groep nu uit de noodopvang gaat en door kan naar de reguliere opvang

Als slotzin gaf hij aan: “Als samenleving zullen we naar meer stabiele opvangmogelijkheden moeten zoeken. De gemeenteraad heeft al op 6 oktober aangegeven daar op een positieve manier naar te willen kijken. Daarmee gaan we de komende weken aan de slag.”

Het volledige verslag is te vinden op de website van gemeente : www.kapelle.nl

Reacties

Cookieinstellingen