Nieuwjaars-borrel-seizoen is weer geopend !

Foto: CCO Public Domain /pixabay

Januari is nog pril . . .

GelukkigNieuwjaar2016 - pixabay.comVoor wie in het prille, nieuwe jaar bij de familie, vrienden en kennissen de oliebollen, appelbollen/ appelflappen/appelbeignets en andere nieuwjaarssnacks plus de nodige drank net achter de kiezen heeft, weet: nu komen de nieuwjaarsbijeenkomsten van werk, politiek, vereniging en overige organisaties er weer aan. Tijd om even te buurten en bij te praten.

Verleidingen
Voor de dames is het dan vaak de vraag; “Ga we innig zoenen of liever niet?” en bij de heren kan een rol spelen (zeker als er van een mannelijke autobestuurder verwacht wordt, meereizenden in de auto veilig verder te vervoeren) : “Drink ik lekker stevig en sterk mee, of drink ik de hele bijeenkomst alleen water of sapjes?”

Netwerken
Als contact zoeken met bepaalde mensen door het jaar soms knap lastig kan zijn, is een nieuwjaarsborrel wel een uitgelezen kans om op quasi-informele wijze diverse interessante mensen te ontmoeten en even bij te babbelen. Meestal moet op zo’n netwerkbijeenkomst een directeur, burgemeester of andere bestuurder zijn of haar zegje doen via een toespraak, maar ook dat is wel te overleven, meestal.

Lijstje:
Omdat diverse mensen hun eigen nieuwjaarsborrellijstjes wel zullen hebben, is ons lijstje voor 2016 maar heel kort gehouden. Natuurlijk staat de redactie open voor suggesties om openbare borreluurtjes te bezoeken, alleen kan het voor de aanwezige belangstellenden een beetje irritant overkomen, steeds weer dezelfde gezichten in dezelfde pakken dezelfde nieuwjaarswens te zien uitspreken . . . .

Nieuwjaarsborrellijstje (2016)

  • Donderdagmiddag en avond 31 december 2015, vanaf 16.00 tot 20.00 uur Oudejaarsborrel in Hotel de Zwaan, maar die telt niet, want deze was nog in het vorige jaar;
  • Maandagavond 4 januari 2016 vanaf 18.30 (tot 21.00 uur): Nieuwjaarsbijeenkomst in Gemeentehuis Kapelle, met toespraken van Grotemensen-burgemeester A.Stapelkamp en Kinderburgemeester Tessa van Oosten;
  • Zaterdagmiddag 9 januari 2016 vanaf 16.00 uur: Nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging Kapelle;
  • Zaterdagavond 16 januari 2016 vanaf 20.00 uur: niet zozeer een nieuwjaarsborrel, maar wel een nieuwjaarsconcert (met pauze?) in Hervormde Kerk, Kapelle, onder andere met muzikale medewerking van muziekvereniging ‘Ons Genoegen’.

 

Reacties