Kapelle: Twee nieuwjaarstoespraken

Foto: Kapelle.jpg

MicrofoonKapelle: Twee burgemeesters – Twee toespraken:

Een mannelijke en een vrouwelijke burgemeester, een Grote-mensen-burgemeester en een kinderburgemeester, allebei hebben ze een eigen taak in de gemeente Kapelle. Ze mochten hun zegje doen op een nieuwjaarsbijeenkomst maandagavond 4 januari in de hal van het gemeentehuis in Kapelle. Maar wat hadden ze dan zo te vertellen op de nieuwjaarsreceptie? Een korte terugblik.

Plannen
Tessa van Oosten is enkele weken geleden gekozen tot kinderburgemeester van Kapelle voor 2016. Zij is leerlinge van CBS De Hoeksteen in Wemeldinge. Zij heeft plannen voor meer buitenactiviteiten, wil vaker per jaar een sportdag in de gemeente, een chillplek voor tieners en nog veel meer. Tessa zit vol met leuke ideeën en heeft er zin in. Lees bijvoorbeeld maar eens haar lijstje met nieuwjaarswensen: Bruikbare tips voor iedereen en voor elke dag. Haar toespraak is te lezen op de website van gemeente Kapelle.

Vraagstukken
Burgemeester Stapelkamp is de burgemeester voor groot en klein in de gemeente Kapelle en is al vijf jaar is deze functie werkzaam. Voor hem hebben grenzeloze vraagstukken ook lokale betekenis, vragen in concrete situaties ook om betrokkenheid en  mede-verantwoordelijkheid. Onder andere over Sociaal Domein sprak hij, en over gemeente-financiën, over evenementen, dorpsvisie en de gemeente op de (toeristische) kaart zetten. Zijn toespraak is ook te lezen op de website van gemeente Kapelle.

Dromen en idealen
Zowel kinderburgemeester Tessa van Oosten als burgemeester Stapelkamp hebben dromen en idealen. Beiden willen ze de belangstellenden op het hart drukken, dat wonen in onze gemeente een goed en veilig gevoel moet geven, een plek waar je je altijd thuis mag voelen. Maar dat wil ook zeggen, dat er nog veel werk verzet moet worden, een jaar vol uitdagingen, sprak de burgervader in de laatste alinea, en de wens voor ieder: veel kracht, wijsheid, plezier en geluk.

Reacties