Zwerfafval: Opruimdag bij Schore

Foto: NLDoet2016

Zwerfafval: NL-doet-dag bij Schore

Opdracht is om de Kapellebank (aan de dijk tussen Schore en Biezelinge) bij Schore te ontdoen van zwerfafval. Daar zijn vele handen voor nodig. In het kader van NL-doet doen burgemeester Stapelkamp en wethouder Kleppe op zaterdagmorgen 12 maart ook mee aan de actie. Eveneens steekt de dorpsraad van Schore (als organisator) met vele vrijwilligers de handen uit de mouwen.

Oranjefonds
Elke jaar organiseert het Oranjefonds samen met duizenden organisaties de grootste vrijwilligersactie van Nederland (NL-doet). Vorig jaar deden in het hele land zelfs 325.000 vrijwilligers mee, voor 8600 klussen Dit jaar staan zelfs verschillende 9233 klussen op het programma. Vrijwilligers gaan op de vrijdag 11 maart en zaterdag 12 maart op diverse plaatsen aan de slag.

Schore
Bij het praathuisje van Schore gaan vrijwilligers uit Schore,  Kapelle-Biezelinge en Wemeldinge aan het werk om zwerfafval te verzamelen en op te ruimen. Ook in Vlissingen, Borsele, Reimerswaal, Terneuzen, Sluis, Tholen en Schouwen-Duiveland zullen mensen voor de schoonmaakactie aan de oever van Wester- en Oosterschelde meedoen.

Meer informatie
Naast de website van de gemeente Kapelle is ook informatie over de opruimactie, die de naam ‘Schone Schelde’ draagt, te vinden op website: www.schoonzeeland.nl. Hier staan de starttijden vermeld en de mogelijkheid om in te schrijven als deelnemer.

Drie filmpjes
Onderstaande video’s laten respectievelijk zien wat  NL-doet precies inhoudt, enkele voorbeelden van  vrijwilligersacties in Nederland en het derde filmpje is uit het programma ‘Klokhuis’ van juni 2015 dat een toepasselijk thema behandelde: Zwerfafval.

Koninklijke medewerking
Zelfs het koninklijk paar heeft de laatste jaren ook ergens in Nederland meegedaan aan de NLDoet- actie (2012: Leidschendam, 2014: Rijswijk, 2015: Tricht)

 

 

Reacties