Motorspektakel in Wemeldinge

Op het kanaalcircuit aan de Hovijweg in Wemeldinge gaan vandaag 15 juni de Classic Motorraces van start. 

Met wedstrijden in 50, 125, 250, 350 en 500cc motoren, ook met zijspan en de ProMo prominentenklasse. Liefhebbers kunnen zich vergapen aan hoe het er in vroeger tijden in de motorraces aan toe ging. Het mooie is ook, dat ieder een kijkje mag nemen in het rennerskwartier. Om met Dick van Gilst, de voorzitter van Stichting ProMotor Zeeland te spreken: “ Op deze dag gaat het weer om de combinatie van nostalgie, snelheid, lawaai, sport en gezelligheid”. Een dag, waar ook de safety first, de veiligheid  centraal staat. 

De trainingen beginnen even na tien uur en de races zullen starten rond de klok van 12.30 uur. Het programmaboekje is ondermeer te bekijken op www.promotorzeeland.nl.  Daar kunt u  de deelnemerslijsten en tijdschema’s vinden en ook betekenissen van de officiële vlagsignalen en overige informatie.De klassieke motorraces, die sinds 2008 door ProMotor Zeeland worden georganiseerd zijn een ware must voor de echte motorfanaat.

Entree van dit motorspektakel is 5 euro per bezoeker en kinderen tot 12 jaar (onder begeleiding) mogen gratis de ingang passeren.