Master of Music speelt Musik nach Bach

Foto:

Master of Music Janno den Engelsman, organist en orgeldocent in Bergen op Zoom speelt Musik nach Bach

Janno den Engelsman vervolgt de orgelconcertserie in Kapelle met overwegend Duitse laat-klassieke en romantische muziek. Vrijdagavond 5 juni kunnen liefhebbers en nieuwsgierige toehoorders weer genieten van allerlei facetten van het Bätz-Witte-orgel. Vanaf composities van Johann C. Kittel, één van de laatste leerlingen van Johann S. Bach klinken orgelwerken van Justin H. Knecht, Carl M. von Weber, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Dudley Buck, Joseph G. Rheinberger om te eindigen met een indrukwekkende Toccata van Georgi Mushel.

Bijzonder aan dit concert is, dat iedere luisteraar tijdens dit fameuze orgelspel kan meekijken met het ‘Fingerspitzengefühl’ van de organist. Via een beamer en projectiescherm kan niet alleen met  oren maar ook met ogen het vervolg van de vingertechniek van de muzikale vertolker worden gevolgd. Met verbazing en verwondering kan iedereen zien hoe muzieknoten op twee klavieren en pedaal tot muziek kunnen komen. Daarvoor hoeft een orgelbespeler geen ‘Zauberkünstler’ te zijn.

Gebruikelijk bij deze concerten: Bas Blok, zelf organist en orgelliefhebber geeft een inleiding op dit orgelgebeuren. Na afloop mag ieder nagenieten en napraten onder het genot van koffie of thee. Het concert in de Grote kerk van Kapelle begint om 20.00 uur. Toegangsprijzen zijn: kinderen tot en met 14 jaar gratis,  senioren vanaf 65 jaar 5 euro, overige luisteraars betalen 6 euro en het geïllustreerde programmaboekje kost 1 euro. Al met al een belevenis die ieder zelf lijfelijk moet ervaren.

Cookieinstellingen