Slimme agrariërs kunnen profiteren

Zeeuwse agrariërs die asbest willen verwijderen en zonnepanelen willen plaatsen, krijgen geld terug.Als Provincie Zeeland subsidies gaat verstrekken aan de agrarische wereld, dan moet een rechthebbende er snel bij zijn. De ervaring is, dat bij zulke vrijgevigheid de suikerpot, in dit geval de subsidiepot snel leeg is. De Gedeputeerde Staten, zo konden wij lezen op de website van de Gemeente Kapelle, heeft één dezer dagen daarover een besluit genomen.

 

Het gaat om een regeling in samenwerking met de rijksoverheid. De provincie Zeeland heeft een budget van 833.280 euro beschikbaar voor Zeeuwse agrarische ondernemingen, die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Het gaat kortgezegd om asbestdaken, die in een bepaalde periode vervangen worden door daken met zonnepanelen. Subsidie kan nu al worden aangevraagd. De werkzaamheden moeten dan vóór een bepaalde datum starten.
Op de Opendag van CZAV en Rusthoeve op vrijdag 19 juli 2013 zal Gedeputeerde Van Beveren het een en ander duidelijk maken. Presentatie is te horen en te zien vanaf 13.30 uur op de Rusthoeve, Noordlangeweg 42, te Colijnsplaat.
Allerlei informatie  is ook onder andere te lezen op de volgende websites:
http://loket.zeeland.nl/subsidies/asbest/ te lezen via: Algemeen Subsidiebesluit Zeeland en dan doorscrollen naar Artikel 6.

Cookieinstellingen