Fruitige speurtocht met kinderen in Kapelle

Foto:

Fruitige kinderspeurtocht in de boomgaard van het Fruitteelmuseum in Kapelle

Wanneer: volgende week woensdagmorgen 17 juli.  Hoe laat:  start is vanaf 10.00 uur. Hoeveel kost het: 3 euro voor kinderen tussen 5 en 10 jaar, begeleiders betalen 4 euro

Het is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook leerzaam voor de begeleider. Er valt meer leven te ontdekken rond, in, onder en bij een appel-, of perenboom dan wie dat ook maar denkt! Misschien wel hele kleine olifantjes, andere kleine monstertjes of wat er op lijkt. En kindervragen zijn er genoeg: Hoeveel verschillende fruitbomen staan er eigenlijk hier? Plukken jullie alles met de hand, of is daar ook een machientje voor, een fruitautomaat of een originele Apple-trekker of zo? Wanneer mogen we een paar vruchten proeven? Wat is het verschil tussen een juttepeer, een kweepeer, een leipeer en een muilpeer?

Die twee uren in en rond het museum vliegen om. Vergeet niet een fotocamera mee te nemen. Leuke kinderspeurtochtfoto’s mogen ge-e-maild  worden naar kapelle@nieuws.qz0.nl, die komen dan op de website te staan.

Daarnaast is het Fruitteeltmuseum sinds het begin van deze maand open ELKE DAG, behalve zondag: van 11.00 – 17.00 uur. Voor meer informatie, wat er nog meer in het Fruitteeltmuseum te zien is, welke activiteiten er deze zomer nog meer georganiseerd worden en of het mogelijk is om Vriend of Vriendin van het Fruitteeltmuseum te worden, kijk dan op:  www.fruitteeltmuseum.nl of bel het speciale fruitteeltmuseum-bel-team: 0113-34.49.04. E-mailen mag ook: info@fruitteelmuseum.nl. Het museum is te vinden aan de Annie M.G.Schmidtsingel 1 in Kapelle.

Cookieinstellingen