Dichtbij Schore: niet scheuren

Foto:

Naast de Schoorse zeedijk ligt ook een diepe sloot. Die moet je niet gebruiken om in te rijden.Dat was ook vast niet de bedoeling van de 27-jarige inwoonster van Reimerswaal. Zij belandde met haar witte auto in omgekeerde rijrichting in de sloot. Vrijdagmiddag 19 juli reed zij, iets voor vier uur, langs de Schoorse Zeedijk richting Biezelinge. Ze  kwam ter hoogte van Schore in de berm terecht. Waarschijnlijk door een felle stuurcorrectie schoot haar auto naar de tegenoverliggende berm en draaide direct de sloot in. Na onderzoek in de ambulance bleek, dat ze er gelukkig zelf met de schrik vanaf mocht komen.

Lokale automobilisten hebben op deze route vaak haast, zo hoorde ik van aanwezige politieagenten. Misschien een tip voor de wegbeheerder om op deze weg (vanwege de onoverzichtelijke bochten) alleen langzaam verkeer en landbouwverkeer toe te laten?
Dat laat niet weg, dat autobestuurders hun snelheid  beter dienen af te stemmen op langzaam verkeer. Trouwens bermen zijn er meestal niet voor gemaakt om met volle snelheid in de rijden. Volop remmen en sturen heeft dan weinig zin. Worden jonge rijbewijsleerlingen in hun opleiding daar wel voldoende in getraind?  Want schrik is meestal geen goede raadgever en een ongeluk zit in een klein, onverwacht hoekje. 
Cookieinstellingen