De eerste kanjer ligt er in Kapelle

Vanaf de straat is het niet te zien. Maar het begin is er: Zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis van Kapelle.De voorbeeldfunctie van de gemeente. Dat is de voornaamste reden waarom de gemeente Kapelle zonnepanelen op het dak plaatst, zo vertelde wethouder Damen de aanwezigen.

Maandag 19 augustus om 09.00 uur plaatste wethouder Damen, geassisteerd door een medewerker van het installatiebedrijf het eerste paneel. Al stond het paneel nu nog even in de schaduw, enkele momenten later kon de zon er wel vat op krijgen.
Er bestaan wel een paar misverstanden over zonnepanelen. Zo vertelde een medewerker, dat een overvloed aan zon in hartje zomer niet het gunstigste resultaat voor de zonnepanelen hoeft te betekenen. Het resultaat kan zelfs een beetje getemperd worden. Een optimaal resultaat zou heel goed te bereiken zijn in bijvoorbeeld februari bij een zonnige dag. Ook bij bewolkt weer wordt energie opgewekt, alleen wat minder.
Rijkssubsidie voor particulieren is nog steeds mogelijk aan te vragen. Dat zou zelfs gunstiger zijn dan een eventuele gemeentelijke subsidie. Dat is ook de reden waarom Kapelle heeft gekozen voor de voorbeeldfunctie van zelf plaatsen in plaats van subsidiëren.
Op de laatste foto is het informatiepaneel te zien, dat in de hal van het gemeentehuis komt te hangen. Omdat de zonnepanelen nog niet aangesloten zijn, is er nu uiteraard nog geen resultaat.  
Cookieinstellingen