Burgernet wel of burger net niet?

Foto:

Zeeuwse burgemeesters zetten Burgernet in de spotlightsIn september zijn Zeeuwse burgemeesters een promotiecampagne gestart onder het motto “Meld je aan voor Burgernet”.

Wat is Burgernet?
Als er een inbraak of een vermist persoon gemeld is bij de politie, kan deze instantie een Burgernetactie plaatsen. Burgernetdeelnemers in de buurt krijgen dan een spraak-, of smsbericht om uit te kijken naar een zo nauwkeurig mogelijk omschreven persoon.
Wanneer iemand die betreffende persoon signaleert, kan hij/zij gratis bellen met:  
0800-0011. De meldkamer kan die informatie snel naar de politie doorsturen. Zo zijn er door tips al 10 procent van de  Burgernetacties opgelost.
In Zeeland zijn er nu al 13.650 deelnemers.
Onderstaand filmpjes maken het één en ander wat duidelijker:
en
Kijk ook maar eens op deze website: 
https://www.burgernet.nl/
Wat is het verschil tussen 
Burgernet, Ambert alert en NL-Alert? 
 
AMBER Alert is een landelijk waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en   ‐ontvoeringen, waarbij via verschillende media (waaronder sms) wordt gevraagd te helpen bij de  opsporing van een vermist kind.    
NL‐Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. NL‐Alert  wordt ingezet bij levens‐ en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand waarbij giftige  rook vrijkomt, explosiegevaar of een overstroming. NL‐Alert werkt niet met sms‐berichten maar op  basis van cell broadcast. Daardoor werkt NL‐Alert óók als het netwerk overbelast is.  
BURGERNET is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie. Burgernet kan op lokaal  niveau worden ingezet bij de opsporing van verdachte of vermiste personen of voor andere  (heterdaad)incidenten, waarbij deelnemers via een spraak‐ of sms‐bericht wordt gevraagd uit te  kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.