Foto- en filmimpressie Wemeldingedag

Zaterdag 14 september: Wemeldingedag 2013Diverse kraampjes, zingende koren, demonstraties brandweer,  reddingsmaatschappij, flyboarden, Line Dancers, wandelend blaasorkestje, promotiegroep “Wij willen een speeltuin in Wemeldinge”, expositie plaatselijke kunstenaar en niet te vergeten kermis.

Er was genoeg te zien, te horen, te proeven en te beleven in Wemeldinge die dag.
Kijk maar eens in de fotoreeks.
Namens de KNRM Hansweert kregen we hun verslag over activiteiten op de Wemeldingedag:
‘sMorgens was een presentatiestand en de reddingsboot aanwezig. Tientallen mensen maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje aan boord te nemen. Velen spraken hun bewondering uit over het vrijwilligerswerk van de KNRM-ers.
‘sMiddags konden diverse aanwezigen (ondanks het in de ochtend wat tegenvallende weer, ‘smddags klaarde het op) genieten van spectaculaire reddingsstunts.
Een kort verslag van de demonstratie: (letterlijk citaat)
“Vanaf 2 uur verzorgden wij een spectaculaire demonstratie. Een sportvisbootje raakte in problemen en de opvarenden zagen zich genoodzaakt het reddingsvlot overboord te zetten.
De Jan van Engelenburg  kwam langszij en 5 opstappers gingen te water. De mensen uit het vlot werden gered waarna er een cirkel werd gevormd. In het midden bevonden zich 2 bemanningsleden, welke door een SAR-helicopter uit het water zijn gered. Zij werden later voor de ogen van het publiek gehoist op de reddingsboot, een spectaculair gezicht, want de helicopter hangt dan vlak boven de reddingsboot.”
Hoe dat in zijn werk ging, is in onderstaande video te zien:
(met dank aan het KNRM-team Hansweert):