Fantastisch Feest Fruitteeltmuseum

Koninklijke en Smaakvolle start van deze Museumdag in KapelleAlle vrijwilligers van het Fruitteeltmuseum mogen best in het zonnetje komen te staan, vond Mevrouw A. Eversdijk. Maar dat ze zelf Koninklijk werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau was voor haar aan het begin van deze dag een complete verrassing.

De repetitieruimte van muziekvereniging “Ons Genoegen” , het gebouw naast het Fruitteelt-museum, was goed gevuld. Alles bij elkaar waren er meer dan honderd aanwezigen.

Bij binnenkomst speelde Seniorenorkest al fruitige en klinkende muziek van toen en nu onder leiding van hun bezielende dirigente. Daarna reikte Burgemeester A. Stapelkamp de prijzen uit van de schilderwedstrijd. Negenentwintig inzendingen van diverse schildertechnieken mocht de jury beoordelen. Inzendingen kwamen uit de hele provincie, zelfs uit Bruinisse.
Daarna  kwam de toespraak van de Burgemeester met lovende woorden voor de vrijwilligers van het Fruitteeltmuseum. Dit werd op feestelijke wijze afgerond in de koninklijke onderscheiding aan het prominente lid van het Fruitteeltmuseum: Mevrouw A. Eversdijk. Zij werd vooral geëerd voor haar grootse inzet voor deze bijzondere plek in Kapelle. 
Na het opspelden en uitreiking van de bijbehorende ornamenten en het proosten met champagne speelde het seniorenorkest feestelijke muziek. Al met al een heel smaakvol begin van een Fruitige dag rondom het museumerf, die nog tot 16.00 uur zal duren. Zie ook ons nieuws/agenda-artikel “Activiteiten rondom ’t museumerf” op deze website.
Cookieinstellingen